Wat is Kizumba?

change the worldKizumba streeft naar een betere betere wereld. Een wereld waarin mensen een zinvolle bijdrage kunnen leveren, doen wat ze leuk vinden, in hun kracht staan.

“A more fulfilling world in which each individual can shine”

Kizumba hoopt dat alle scholen, sportclubs, organisaties, enz. met hun stakeholders in gesprek gaan om deze missie te realiseren.

“Everyone is invited”

We sporen mensen aan om hun ideeën op Part-up te delen, zodat de Kizumba beweging je kan helpen om het idee een stap verder te brengen door bijvoorbeeld na te denken over mogelijke volgende acties of door je te inspireren groter te denken.

“Winning by sharing”

Ben niet teleurgesteld als het Kizumba team je idee niet gelijk oppikt. We besteden aandacht aan de beste ideeën. Denk dus na over manieren om je idee onder de aandacht te brengen. Op welke manier verbetert je idee de wereld, wat kan een participant leren door te participeren in je part-up.

Tribes

In de fysieke wereld, maar ook vooral op het internet worden diverse initiatieven gestart. Het Kizumba team participeert in deze initiatieven en probeert niet alleen een product/ dienst van de grond te krijgen, maar ook een beweging te starten.

Zie tribes voor een overzicht van de bewegingen waarin het Kizumba team participeert.

projecten gestart.

Advies

Bedrijven kunnen het Kizumba team inhuren om bovenstaande manier van werken in hun organisatie te implementeren. We hanteren hierbij de volgende strategie:

  • Op reis:  Als organisatie ga je op reis. Het Kizumba netwerk heeft ervaren reisleiders die je kunnen begeleiden bij deze reis.
  • Wiki: Het opzetten van een wiki om medewerkers te inspireren hun kennis en dromen te delen.
  • Part-up: Het implementeren van Part-up.

Do someting crazy!

2procentmindsetDe projecten waar Kizumba zich voor inzet mogen soms best een beetje ‘gek’ zijn.  Zoals  Larry Page zegt: “If you’re not doing some things that are crazy, you’re doing the wrong things.”. 

Zie ook Youtube van Steve Jobs (voormalig CEO van Apple), waarin hij een oproep doet om de wereld te veranderen.

Knowledge sharing fanatics

Kizumba gelooft in het delen van informatie bij voorkeur op open platformen zoals de Wikiversiteit en de Part-up wiki. Op de Engelstalige Wikiversiteit zijn we leerproject Domains gestart. In dit leerproject kun je informatie vinden t.a.v. diverse (proces)domeinen.

Meer info

Voor meer informatie over Kizumba kun je terecht op de meer-info-pagina of bekijk onze  Google+ pagina.